Volleybal: VCH-heren krijgen klop in Enkhuizen - Carni Flora VCH-dames winnen van concurrent De Spuyt (2024)

1 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op vrijdagavond 28 oktober stond Madjoe H2 - VCH H1 op de planning. Madjoe stond als koploper als een geduchte tegenstander op papier.

Remi Onclin: "VCH was de 1e set nog niet bij de les en stond al snel op een behoorlijke achterstand. Het spel was te statisch en de services te makkelijk. Het blok was onvoldoende om de hoge aanvallen van Madjoe te remmen of te pareren. Met name op de buitenaanvallen kwam Madjoe makkelijk door. Madjoe was wel wat langer, maar het springen en de timing was stukken beter dan bij VCH. Wissels mochten niet baten, de set ging verloren met 25-11.

Bij aanvang van de 2e set kwam VCH direct in beweging en de stand ging gelijk op. Helaas viel VCH terug en met name de set ups werden niet echt doordacht gebracht. Madjoe verdedigde sterk, wat een snelle uitloop naar 14-7 voor de thuisploeg tot gevolg had. VCH begon beter te spelen, maar de afronding liet te wensen over. Madjoe gaf de voorsprong echter niet meer weg en ook deze set werd verloren door VCH met 25-14.

In de 3e set begon VCH beter te serveren, wat tot resultaat had dat Madjoe moeite had de pass te brengen. VCH had meer spirit en begon te scoren met de aanval. Spelverdeler Justin van Kessel kon een gevarieerder aanvalsspel spelen en libero Duncan van der Palen had zijn verdediging goed staan. VCH liep uit naar 19-23. Mede dankzij wat fouten van de scheidsrechter werd het einde van de set bijzonder spannend. VCH wist de set alsnog met 23-25 naar zich toe te trekken.

Ook in de 4e set werd te slap begonnen, VCH keek al snel tegen een forse achterstand aan. Tegen een tegenstander als Madjoe is zo'n achterstand al snel onoverbrugbaar. De set ging met 25-19 naar Madjoe en VCH verloor dus met 3-1. Het jonge VCH-team heeft een lesje felheid en volleybalintelligentie gekregen, maar de verwachting is dat de tweede seizoenshelft er een stuk anders uit gaat zien.

Carni Flora VCH-dames

Op dinsdag 25 oktober werd er wederom een wedstrijd in de Wethouder Verheijhal in Amsterdam-Oost gespeeld door Carni Flora VCH-dames, dit keer tegen De Spuyt. Dit team kennen wij inmiddels aardig goed en konden ons de moeizame wedstrijd van vorig seizoen nog erg goed herinneren.

In de 1e set werd meteen een groot gat geslagen door een serviceserie van Fiona van Kessel. Binnen no time stond er 1-8 op het telbord. Jammer genoeg werd deze voorsprong ook meteen weer weggegeven na een aantal passfouten achter elkaar. Het werd meteen duidelijk dat het ook deze keer een moeilijke avond zou worden, de punten werden niet makkelijk gescoord en er werden teveel fouten gemaakt. In een spannende eindfase met een paar slimme ballen van Marlies Evers kon de set alsnog winnend afgesloten worden: 22-25.

De 2e set verliep goeddeels hetzelfde. Veel fouten en mooie punten werden afgewisseld, de rust in het spel was nog ver te zoeken. Rudie Döpp kende een goede timing en maakte een aantal belangrijke directe punten aan het einde van de set. De set werd door wederom een goede serviceserie van Fiona van Kessel alsnog binnengehaald: 22-25.

Na de 0-2 voorsprong begon het team eindelijk wat beter de draaien. De pass kwam beter door, waardoor de aanvalsters beter bediend werden. Nieuwbakken speelster Mirthe Nijburg maakte een paar mooie punten en mede daardoor werd de belangrijke 3e set gewonnen: 16-25.

Ondanks dat de wedstrijd sowieso winnend afgesloten zou worden, was iedereen erop gebrand om de volle vijf punten binnen te halen. De scherpte was er bij iedereen een beetje af en het team leek moegestreden. Toch werd er alles aan gedaan om de set winnend af te sluiten. Op een stand van 23-23 maakte de scheidsrechter een heel dubieuze en onbegrijpelijke beslissing en wees het punt, na een fout aan het net, direct toe aan de ploeg uit Amsterdam.

Na protesten van de Hoofddorpse meiden kon de scheidsrechter niets anders doen dan heel snel weer te fluiten voor een nieuwe service aan de kant van de thuisspelende ploeg. Helaas werd dit punt meteen weggegeven door slordig spel, wat resulteerde in het setverlies: 25-23.

Ondanks de 1-3 overwinning, kon het team gezien het spel niet tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Het resultaat telt en dan zijn de vier punten absoluut geen slecht resultaat tegen het degelijk spelende De Spuyt. Het jonge team van Carni Flora VCH staat momenteel op een vierde plaats in de poule, maar wel met overwinningen op een aantal lastigere tegenstandsters in de competitie."

Volleybal: VCH-heren krijgen klop in Enkhuizen - Carni Flora VCH-dames  winnen van concurrent De Spuyt (2024)